Pudding kokosowy – zdrowe śniadanie na słodko

Zauważyliście, że na moim blogu ostatnio same fit przepisy? Tak, tak postanowiłam się wziąć za siebie i wychodzi mi to całkiem nieźle. Eksperymentuję w kuchni i zwracam uwagę na to co zjadam. Trochę już wkręciłam się w temat i wrzucam kolejny przepis, a że mam słabość do słodyczy to będzie na słodko.

Pudding kokosowy

Składniki:
  • 1/2 szklanki płatków owsianych,
  • 1 i 1/2 szklanki mleka kokosowego,
  • 1 łyżka kakao,
  • 1 łyżka nasion chia,
  • 2 łyżki wiórków kokosowych,
  • 1 łyżka miodu (syropu klonowego),
  • ekspandowane żyto (Soligrano),
  • maliny.
Przygotowanie:

Wymieszaj płatki owsiane, kakao, chia, wiórki i miód. Dolewaj mleko i mieszaj, ma pokryć całość a mieszanka powinna być gęsta. Przekładamy do słoiczka na zmianę warstwami z żytem ekspandowanym. Odstawiamy na co najmniej 2 godziny do lodówki. Jako, że mało kto ma rano 2 godzinki by czekać aż śniadanie będzie gotowe, najlepszym sposobem jest zrobienie wieczorem i odstawienie na całą noc do lodówki. Dekorujemy malinami.

Smacznego!